Rechtbank laat verdachte overval Oostrandpark vrij

Lelystad 16 mei 2017
De rechtbank in Lelystad heeft dinsdagmiddag bepaald dat ook de laatste verdachte van de gewapende woningoverval op het Oostrandpark zijn zaak in vrijheid mag afwachten. Wel moet hij contact houden met reclassering en mag hij geen contact hebben met de drie medeverdachten. Ook krijg hij een locatieverbod voor het Oostrandpark.

De rechtbank stemde in met een aantal verzoeken van de advocaten van de verdachten. Zo worden er nog getuigen gehoord bij de rechter-commissaris en komt er een onderzoek naar het wapen. De raadsman wil aantonen dat het niet om een echt vuurwapen gaat en dat er dus geen sprake is van verboden wapenbezit.

Het draait in deze zaak om vier Lelystedelingen die in de vroege ochtend van 13 december een echtpaar in hun woning zouden hebben overvallen. De vrouw, die revalideerde van een dubbele heupoperatie, werd tegen de grond gewerkt en de man werd bedreigd met een vuurwapen en kreeg een taser tegen zijn zij gedrukt. De overvallers gingen er vandoor met 400 euro aan contant geld en een aantal sieraden.

Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer