De Ark van Noach meert af in Bataviahaven

LELYSTAD • Di 16 mei 2017 | 20:41 • Dinsdag 16 mei 2017 | 20:41
De Ark van Noach, een replica van televisieproducent en verhalenverteller Aad Peters, is dinsdagmiddag afgemeerd in Bataviahaven in Lelystad. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.

In het houten schip zijn allerlei figuren te zien die diverse Bijbelverhalen vertellen zoals Vechten met Goliath, het leven van Noach en de 1000 vrouwen van koning Salomo. Het museumschip blijft enkele weken in Bataviahaven liggen. 

Wereldwijde aandacht
De Ark van Noach kreeg wereldwijd aandacht nadat de boot een jaar geleden in Oslo in botsing kwam met een schip van de Noorse kustwacht. De Ark liep ernstige schade op.

De Ark terug in Nederlandse wateren
Na een lange tocht van vijf jaar in het noorden van Europa keert de Ark nu terug naar Nederland. Eigenaar Peters is op zoek naar een plek waar het schip voor een lange tijd kan blijven liggen. Of het Lelystad wordt, is niet duidelijk.

Weerzien
Het is niet de eerste keer dat de Ark in Lelystad is. In 2008 lag de attractie zeven weken in Bataviahaven. Daarna vertrok het schip naar Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel