VVD: miljoen breder inzetten dan Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Wo 17 mei 2017 | 14:39 • Woensdag 17 mei 2017 | 14:39
De VVD in Lelystad wil de miljoen euro's die het college van burgemeester en wethouders in 2018 wil reserveren voor toeristische projecten in de Oostvaardersplassen breder inzetten. Daarbij kijken de liberalen ook nadrukkelijk naar initiatieven aan de kust, zegt fractievoorzitter Edwin Hers.

Kadernota
De Kadernota, waarin het stadsbestuur financieel vooruit kijkt naar 2018 en de komende jaren, wordt aanstaande dinsdag in de gemeenteraad besproken. De VVD constateert dat,  als het om investeringen in de Oostvaardersplassen gaat, er (nog) geen uitgewerkte  plannen liggen.

Financiering
Hers: "Stel dat er bijvoorbeeld een goed plan voor de kust bij Bataviahaven wordt voorgelegd. Dan moet het wat de VVD betreft niet zo zijn dat de financiering daarvan een probleem is, omdat het miljoen exclusief is gereserveerd voor de Oostvaardersplassen.''

Geld één keer uitgeven
De VVD-fractie zal tijdens de bespreking van de Kadernota benadrukken dat het erom gaat hoe het toeristische budget het beste uitgegeven kan worden. "Belangrijk omdat we ons geld maar één keer kunnen uitgeven,'' aldus Hers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel