Lelystedeling wil fietstaxi starten in stad

LELYSTAD • Wo 17 mei 2017 | 18:00 • Woensdag 17 mei 2017 | 18:00
Je kent ze misschien al uit Amsterdam, Zwolle of Groningen, maar binnenkort rijdt er, als het aan Ard Pisa ligt, ook eentje in Lelystad: een fietstaxi.

Het idee is in de jaren '90 overgewaaid uit Berlijn. Het gaat om een gewone driewieler met plek voor een fietschauffeur, twee volwassenen en een kind. De fietstaxi is volgens Pisa goed voor het milieu en heel duurzaam. Dat zei hij voor de microfoon van Dit is Flevoland woendagmiddag. 

Toerisme
De Lelystedeling wil toeristische plekken als de Oostvaardersplassen en de Bataviawerf aan doen. Ook wil hij reizigers van station Lelystad naar Lelystad Airport  brengen. Hij heeft de gemeente Lelystad gevraagd of hij een vaste standplaats kan krijgen op beide locaties. 

Werk
Volgens Pisa dient zijn initiatief ook een maatschappelijk doel, Hij hoopt zo Lelystedelingen aan het werk te krijgen. Voor tien euro per dag kunnen zij een fietstaxi huren en dan zelf taxiritjes rijden. De opbrengsten zijn voor de fietschauffeurs. 

China
Pisa start met de eerste ritjes over enkele weken, want dan is de fiets in Nederland. Die wordt nu in China gemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel