Vijf jaar cel voor steekpartij in woning

DRONTEN • Wo 17 mei 2017 | 19:38 • Woensdag 17 mei 2017 | 19:38
Een inwoner van Dronten moet vijf jaar de cel in omdat hij een plaatsgenoot heeft willen doodsteken. De steekpartij vond plaats op 17 januari. Het slachtoffer verklaarde dat hij in de woning van de man vanuit het niets ineens werd gestoken. Een forensisch arts stelde vast dat de man twaalf keer met het mes was geraakt. 

Het slachtoffer werd op 17 januari hevig bloedend op de Hondsrug in Dronten op straat gevonden. Door het bloedspoor terug te volgen kwam de politie uit bij een woning aan De Zaan. Daar werd de verdachte aangehouden.

Volgens de rechtbank kan vooral het steken in de hals en borst gezien worden als een poging iemand te doden. Daarmee is bewezen dat de verdachte de opzet had het slachtoffer om te willen brengen. Ook zijn in de woning drugs gevonden. Waarom de steekpartij plaatsvond wilden de dader en het slachtoffer niet zeggen. Alles samen maakt dat de rechtbank uitkwam op 5 jaar cel, gelijk aan de eis van de officier van justitie.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel