Inwoners Lelystad niet zo gelukkig

Lelystad 18 mei 2017
Lelystad kent relatief weinig gelukkige inwoners. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten, die deze donderdag verschijnt. Voor het eerst is daarin de gemeentelijke geluksindex te vinden. Die geeft aan welk percentage van de inwoners van een stad gelukkig is.

Van de 50 grootste steden heeft Ede de meeste gelukkige inwoners en Rotterdam de minste. Lelystad staat op de 41e plaats van de onderzochte steden. Almere staat op plek 39.

Volgens de Atlas hebben gelukkige gemeenten over het algemeen een aantrekkelijk woon- en leefklimaat waar veel gezonde en werkende mensen wonen. Ongelukkige gemeenten hebben over het algemeen relatief veel inwoners die arbeidsongeschikt of werkloos zijn, en/of een migratieachtergrond hebben.

Volgens het rapport zijn mensen tot 35 jaar het gelukkigst en mensen die de 65 zijn gepasseerd. Ook werk, een mooi huis, een goed sociaal netwerk en vrije tijd draagt bij aan het geluksgevoel.

Het gelukkigst zijn rijke christelijke getrouwde 65 plussers zonder thuiswonende kinderen. Het ongelukkigst zijn laagopgeleiden gescheiden mensen tussen de 35 en 64 jaar die arbeidsongeschikt zijn met thuiswonende kinderen. Ze hebben vaak een migratieachtergrond en komen uit een islamitisch land.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer