Vorig jaar bijna 700 fietsen uit Stadshart verwijderd

Lelystad 20 mei 2017
In 2016 heeft de gemeente 696 fietsen uit het Stadshart van Lelystad verwijderd, omdat deze op plaatsen stonden waar dat niet mag. 429 fietsen werden door de eigenaren opgehaald tegen betaling van vijftien euro. Dat leverde de gemeente ruim 6500 euro op.

Meer inzicht
Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de fractie LEUC door het college van burgemeester en wethouders. LEUC-raadslid Marianne van de Watering laat weten dat zij meer inzicht wilde krijgen in hoeverre de gemeente in het centrum handhavend optreedt. Dit omdat in haar beleving er ondanks allerlei maatregelen nog altijd her en der fietsen worden geparkeerd.

Fietsen verkocht
Parkeerservice is minimaal één keer per week in het Stadshart actief en neemt per keer acht tot tien fietsen mee. 267 fietsen werden vorig jaar niet opgehaald en bijna allemaal verkocht aan derden voor vijftig euro per stuk. Opbrengst: ruim 12.000 euro.

Voldoende stallingen
Het dagelijks bestuur erkent dat het gewenste effect op het straatbeeld nog niet gehaald wordt. Er staan nog te veel (brom)fietsen buiten de rekken. En dat terwijl er voldoende stallingen zijn, maar die voldoen niet aan de wensen van de gebruikers, zegt het college.

NS-station
Onder het NS-station is veel ongebruikte stallingscapaciteit. De gemeente is met de NS en Prorail in gesprek over het verbeteren van de stallingen op die locatie. Eerder liet het college weten 48.000 euro te willen uittrekken om de bewaakte fietsenstalling in het Stadshart open te houden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer