Flevoland wil busvervoer gezamenlijk aanbesteden

Flevoland 18 mei 2017
De provincie Flevoland wil een nieuw contract voor het busvervoer vanaf 2020 samen met Overijssel en Gelderland regelen. De reiziger moet bij deze gezamenlijke aanpak baat hebben, omdat buslijnen beter op elkaar aansluiten.

Gedeputeerde Staten van Flevoland beslissen op 30 mei of ze meedoen, maar hebben al de intentie uitgesproken om samen met Overijssel en Gelderland op te trekken. Die provincies hebben woensdag aangekondigd om een gezamenlijke aanbesteding te gaan verkennen. Het doel is om het aantal contracten met vervoerders te verminderen van zeven naar drie. Almere behoudt een aparte concessie voor het stadsvervoer. Ook Lelystad gaat daar van uit. De concessie loopt af in 2021, maar kan bij tevredenheid van beide partijen met nog eens twee jaar verlengd worden.

Overstappen is eenvoudiger
Voor de reiziger betekent minder busvervoerders dat overstappen op andere lijnen eenvoudiger wordt, want ze hoeven niet steeds in- en uit te checken.

Flevoland en Overijssel hebben in 2013 het streekvervoer al voor tien jaar gezamenlijk aanbesteed aan een dochter van Connexxion. Het stadsvervoer in Almere gaat in december over van Connexxion naar Syntus. In Lelystad rijdt Arriva, in Dronten Connexxion.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer