Stormloop op spreekuren voor mensen met schulden

Lelystad 22 mei 2017
Spreekuren vorig jaar ingesteld
Crisis zorgde voor betalingsachterstand bij veel huishoudens
Voor de spreekuren worden vrijwilligers ingezet
Het is druk op de spreekuren in Lelystad voor mensen die financiële problemen hebben. De spreekuren zijn begin vorig jaar ingesteld en er kwamen gelijk veel mensen op af. In het eerste jaar 747, in de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er al 537. 

Mede door de economische crisis hebben veel huishoudens betalingsachterstand opgelopen. Op eigen kracht lukt het vaak niet om uit de problemen te komen. Voor de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) was dat aanleiding om met de spreekuren te beginnen. 

Vrijwilligers
Gezien de grote toeloop zijn de afgelopen tijd meer vrijwilligers aangetrokken. Ook is het aantal plekken waar spreekuren worden gehouden uitgebreid, van vier naar zeven wijkcentra.

Het inzetten van vrijwilligers blijkt een groot succes, zegt coördinator Cynthia Hoogveld van MDF. "Het zijn vaak mensen met een financiële achtergrond die hun kennis graag willen gebruiken om mensen met schulden te helpen."

Op de klok kijken
Vrijwilligers hebben volgens Hoogveld nog een ander voordeel: "Ze kunnen alle tijd nemen voor hun cliënten omdat ze niet op de klok hoeven te kijken. Dat is wat anders dan wanneer je bij een professional komt, die op de tijd moet letten."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer