advertentie

NS compenseert reizigers overvolle weekendtreinen

Flevoland 19 mei 2017
Duizenden Flevolanders die regelmatig in het weekend met de trein reizen hebben van de NS twee gratis eersteklas upgrades gekregen. Dit als compensatie voor de grote drukte de afgelopen maanden op het Flevolandse spoor.

Weekend
De overvolle treinen in het weekend zijn vooral sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling in december het geval. Het aantal reizigers ligt hoger dan vooraf werd verwacht. De NS maakte daarom vorige maand al bekend om in het weekend per direct extra lange treinen in te zetten. Het gaat dan om het traject tussen de Randstad en Groningen dat via Flevolands spoor loopt.

Compensatie
Zo’n 50.000 abonnementshouders die regelmatig van dat traject gebruik maken hebben van de NS een mail gekregen. “We vinden het vervelend dat hun reis mogelijk niet goed is verlopen. De drukte is ons niet onopgemerkt gebleven en we hebben inmiddels de treinen zoveel mogelijk verlengd.” laat een woordvoerder van de NS weten.

Alleen voor abonnementshouders 
De aangeschreven reizigers zijn abonnementhouders die regelmatig in het weekend reizen en waarvan het aannemelijk is dat ze reizen op de trajecten waar treinen zijn verlengd.

"We weten dus niet helemaal zeker of je daadwerkelijk overlast hebt ondervonden, maar liever ten onrechte een leuke attentie dan dat we niets van ons laten horen. We versturen vaker vergelijkbare mails. Dus als je nu niks hebt ontvangen, ben je wellicht een volgende keer aan de beurt. Of misschien liever ook niet, omdat je reis gewoon goed verloopt."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer