Gemeenteraadslid Hengstman stapt uit VVD-fractie

Almere 22 mei 2017
Hij zegt het vertrouwen op in de nieuwe fractievoorzitter Hilde van Garderen
VVD Almere
Raadslid Rutger Hengstman stapt uit de VVD-fractie in de Almeerse gemeenteraad. Hij zegt het vertrouwen op in de nieuwe fractievoorzitter Hilde van Garderen.

In een open brief aan de fractievoorzitter schrijft hij dat meerdere recente gebeurtenissen binnen de fractie hebben geleid tot een onherstelbare vertrouwensbreuk. Volgens Hengstman ontbreekt het Van Garderen aan de kwaliteit om een verbindende factor te zijn. Hij vraagt haar om af te zien van haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hengstman gaat verder als zelfstandig raadslid. 

Hilde van Garderen volgde in maart Miranda Joziasse op als fractievoorzitter. Volgens Rutger Hengstman is de 'gezelligste en leukste fractie sindsdien veranderd in een fractie met een verdeel en heers sfeer'. 

Aanleiding voor zijn beslissing is volgens Hengstman onder meer het vertrek van fractieassistent Paul van der Starre. Van Garderen zou in de pers hebben gesuggereerd dat de hele VVD-fractie van Van der Starre af wilde, maar dat is volgens Hengstman niet waar. Vervolgens zou de fractie per mail het verzoek hebben gekregen de lezing van Van Garderen te ondersteunen. Maar Hengstman zegt dat hij weigert in opdracht van de fractievoorzitter te liegen. 

De fractie en het bestuur van de VVD in Almere laten weten overvallen en verrast te zijn door het besluit van Hengstman. Ze zeggen zich niet te herkennen in het beeld dat hij schetst. Mits de raadszetel van Hengstman bij de partij blijft, hebben de fractie en het bestuur begrip voor zijn besluit. Daarnaast laten ze weten het volste vertrouwen te hebben in Hilde van Garderen. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer