Geen extra onderzoek naar aanrijdingen bij werkzaamheden

Dronten 22 mei 2017
Rijkswaterstaat gaat geen extra onderzoek doen naar twee aanrijdingen bij werkzaamheden aan de A6 afgelopen weekend.

Volgens een woordvoerder werd er ruim voor de werkzaamheden al gewaarschuwd en voldeden de borden en afzettingen aan alle richtlijnen. Door medewerkers van Rijkswaterstaat zou zaterdag wel herhaaldelijk zijn vastgesteld dat veel automobilisten met hoge snelheid op de werkzaamheden af reden.

Volgens Rijkswaterstaat is er na het eerste ongeval tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug nog een extra tekstkar met een waarschuwing geplaatst.

Twee ongevallen
Onafhankelijk van elkaar vonden zaterdag twee ongevallen plaats op de Ketelbrug. In beide gevallen gebeurde dat in de staart van de file voor de afslag Urk/Nagele. Verkeer werd daar van de A6 geleid, omdat de snelweg richting Emmeloord een nieuwe asfaltlaag kreeg. 

Drie gewonden
Kort na 13.00 uur kwamen zaterdagmiddag op de Ketelbrug een camper en een personenauto met elkaar in botsing. Rond 15:30 uur was het opnieuw raak op de brug. Ditmaal reed een personenauto achterop een touringcar. Drie inzittenden van de auto raakten gewond en de snelweg bleef tot na 18.00 uur vanaf Lelystad dicht. 

De politie heeft het tweede ongeval onderzocht. Volgens een woordvoerder moest de buschauffeur vaart minderen voor de file die na de brug ontstond. De bestuurder van de achteropkomende auto heeft dit vermoedelijk te laat opgemerkt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer