"Geen supermarkt op De Deel is verkeerd besluit"

Emmeloord 23 mei 2017
Directeur Piet Smit van supermarktketen Poiesz is teleurgesteld in het college van Noordoostpolder. Het besluit om uiteindelijk geen supermarkt bij het centrale plein De Deel te willen noemt Smit onbegrijpelijk. Hij baseert zich op een voorkeursvariant voor de ontwikkeling van Emmeloord Centrum die de gemeente onlangs presenteerde. De mogelijkheid voor een winkel aan De Deel is daarin verdwenen.

Volgens de supermarktdirecteur gaat het om een verkeerd besluit dat vooral op emoties is gebaseerd. College en politiek in Noordoostpolder zijn volgens hem bang geworden, nadat uit een bescheiden volksraadpleging is gebleken dat inwoners liever geen winkel bij het plein willen. 

Gemiste kans
Wat Smit betreft zouden raad en college een rationelere afweging moeten maken. Daarbij zou meer naar de behoeften en het gedrag van het winkelend publiek moeten worden gekeken. Volgens Smit is het afblazen van de super op De Deel voor Emmeloord een gemiste kans.

In maart mocht de Poiesz-directeur in het gemeentehuis nog een gedetailleerd bouwplan aan de raad presenteren. Daarin stonden behalve een supermarkt ook een fietskelder, appartementen en extra parkeerplaatsen ingepland. In plaats daarvan wil het college nu op De Deel alleen een horecapaviljoen toestaan. In de nieuwe voorkeursvariant komt dat er allemaal niet.

Miljoenen
Volgens Smit is Poiesz bereid om miljoenen in het centrum van Emmeloord te investeren. Maar in ruil daarvoor wil de supermarkt-keten wel een plek die dit bedrag rechtvaardigt. 
Elders in het centrum, waar tot voor kort flats stonden, is volgens de gemeente nog wel plaats voor een extra winkel. Of Poiesz ook interesse in die locatie heeft, wil de directeur niet zeggen. Wel is hij van plan om binnenkort opnieuw zijn zaak bij politiek en college te gaan bepleiten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer