Mogelijk nieuw hotel op Lelystad Airport

LELYSTAD • Di 23 mei 2017 | 12:03 • Dinsdag 23 mei 2017 | 12:03
Investeringsmaatschappij GR8-Investments overweegt een hotel te bouwen in het Flight District van Lelystad Airport. Dat bevestigt  directeur Martien Heinrichs. Het hotel staat gepland voor het gebied tegenover de terminal.  

Gr8-Investments is een initiatief van drie kleinzoons van hotelier Gerrit Van der Valk. Martien Heinrichs en zijn neven Bas en Bob van den Nieuwenhuizen willen een eigen hotelketen starten onder een nieuwe naam. Het bedrijf wil nog niet naar buiten brengen wat de naam is van de nieuwe hotelketen. 

Studie naar mogelijkheden
Heinrichs zegt dat het bedrijf momenteel een voorstel bestudeert van Omala. Die onderneming is in 2008 opgericht door de provincie en de gemeenten Lelystad en Almere om de bedrijfsgrond rond het vliegveld te verkopen. Volgens Heinrichs zal de beoordeling van het voorstel een paar maanden in beslag nemen. Of het hotel van de nieuwe keten er komt, is volgens Gr8-Investments nog lang niet zeker. De plannen zijn pril.

Van der Valk om de hoek
De plannen van de nieuwe hotelketen zijn opvallend omdat directe familieleden van het Van der Valk- concern op een steenworp afstand van het vliegveld een hotel gaan bouwen: aan het Larserplein bij de McDonalds en Kentucky Fried Chicken.  Initiatiefnemer Naud Hunink van Van der Valk Lelystad maakt zich geen zorgen over de concurrentie.  Volgens Hunink richt de nieuwe hotelketen zich met een nieuwe formule op een andere doelgroep.  

Meer hotelketens hebben interesse
Rob Verhoeff, directeur van Omala en Lelystad Airport Businesspark, zegt dat er eind dit jaar meer bekend wordt. Volgens Verhoeff zijn er ook andere hotelketens geïnteresseerd, waaronder Corendon. Al is die interesse minder concreet dan Gr8-Investments, zegt Verhoeff. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel