Vluchtelingen dromen van succes met eigen band

LUTTELGEEST • Di 23 mei 2017 | 16:31 • Dinsdag 23 mei 2017 | 16:31
De band heet Farah, wat vreugde betekent, en de bandleden wonen op één na allemaal in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest. De zevenkoppige band bestaat uit vluchtelingen uit Somalië, Syrië, Marokko, Angola en Irak en er is nog een Nederlands bandlid.

Ze spelen vooral Arabische muziek en hebben al een keer opgetreden met Stef Bos. De ambities van de bandleden zijn groot. Zo wil bandlid Tariq uit Somalië zijn droom waarmaken en ooit eens in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam optreden. En Brinel uit Angola wil de hele wereld over met deze band.

Kay Ramati is het enige Nederlandse bandlid. Hij werkt voor stichting de Vrolijkheid en organiseert kunst- en cultuur workshops op het azc in Luttelgeest. Hij bracht de band bij elkaar en speelt zelf de bas. Volgens hem is het voor de vluchtelingen in de band belangrijk om iets zinnigs te doen nu hun toekomst nog heel onzeker is.

Op 10 juni treedt de band op in Heerenveen en op 1 juli in Emmeloord. Ook staat er nog een optreden met Stef Bos in de planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel