Bewoonster schimmelhuis wil andere woning

Almere 23 mei 2017
Margaret Kuyp uit Almere wil haar huurhuis met schimmel op de vloeren en muren verruilen voor een andere woning. Na afgelopen weekend op kosten van woningstichting Goede Stede in een hotel te hebben gelogeerd, koos zij ervoor terug naar huis te gaan. Maar inmiddels wil ze daar zo snel mogelijk definitief weg.  

'Verblijf in hotel geen oplossing'
Kuyp kreeg maandag van Goede Stede te horen dat ze een week langer op kosten van de woningstichting in een hotel mocht verblijven. Als alternatief werd haar 550 euro aangeboden ter compensatie voor het verlies aan woongenot. Omdat ze niet langer in het hotel wil blijven, koos ze voor het laatste. Daar heeft ze nu spijt van. 

"Het Bastionhotel was geen oplossing want ik moet deze week meerdere keren naar het Flevoziekenhuis. Die afstand is te ver om met mijn scootmobiel heen en weer te kunnen afleggen. En ik moet ook steeds mensen in mijn huis binnenlaten voor de werkzaamheden. Maar hier blijven gaat met mijn gezondheid ook gewoon ook niet. Vandaag bleek dat de keukenmuur eruit zal moeten en inmiddels staan er drie apparaten te loeien om het huis droog te krijgen. Geen idee hoe lang dit nog gaat duren allemaal." De SP in Almere, die zich het lot van de bewoonster aantrekt, gaat een nieuw gesprek met Goede Stede aanvragen. Ook Brigitte Göbel van die partij denkt dat een andere woning het beste is.

'Ook huurder heeft verplichtingen' 
In een reactie bevestigt een woordvoerder van de woningstichting dat er maandagochtend een gesprek is geweest met de bewoonster. Daarin zijn afspraken gemaakt over het oplossen van het probleem en wat er van de bewoonster wordt verwacht. "Je hebt rechten maar ook plichten als huurder. Ik dacht dat we eruit waren met elkaar. De afspraken zijn ook schriftelijk bevestigd. De wens om te verhuizen naar een andere woning is mij niet bekend."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer