18 jaar cel geëist voor liquidatie Anzi

ALMERE • Wo 24 mei 2017 | 11:25 • Woensdag 24 mei 2017 | 11:25
Tegen twee verdachten van de liquidatie van Almeerder Aziz Anzi is woensdag 18 en 12 jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie denkt voldoende technisch en forensisch bewijs te hebben dat hoofdverdachte Julian S. en Roger A. achter de liquidatie zitten. Aziz werd in september 2015 in De Meern doodgeschoten.

Justitie vermoedt dat een conflict om geld in het criminele milieu de aanleiding was. Het OM heeft geen bewijs gevonden dat de twee mannen ook zelf hebben geschoten.

Veel contact met slachtoffer
Hoofdverdachte S. zou in de weken voor de liquidatie veelvuldig contact met de Almeerder hebben gehad. Hij zou ook de fatale afspraak op een carpoolplaats in De Meern hebben gemaakt. Anzi werd daar kort na aankomst met veertien schoten in zijn auto om het leven gebracht. De schutter wist te ontkomen. ​Een zangkoor van Urk was toevallig vanuit hun bus getuige van de gebeurtenissen.

Volgens de officier van justitie was het druk op de parkeerplaats en bestond daarom het risico dat andere mensen werden geraakt. Ook was de impact groot op mensen die nog probeerden het ,,kapot geschoten" slachtoffer te helpen.

Verdachten volgden Aziz
Na de moord ontdekte de politie dat onder de auto van de Almeerder een apparaatje was aangebracht om hem te kunnen volgen. Op die GPS-tracker is een onvolledig dna-mengprofiel van drie personen aangetroffen, waaronder verdachte Roger A. Om deze reden ziet het OM hem als medeplichtige aan de moord.

Verdachten zwijgen
De verdachten hebben sinds hun aanhouding geen enkele verklaring afgelegd. Ook tijdens de zitting in Utrecht hielden ze de lippen op elkaar. Het Openbaar Ministerie ziet dit als een schuldbekentenis. "De situatie schreeuwt om een verklaring", aldus de officier van justitie. Justitie baseert zich in de zaak vooral op gegevens van telefoons en het apparaatje onder de auto. Een van de telefoons was versleuteld, maar de politie wist er toch in te komen.

Crimineel verleden Anzi
Volgens hun advocaten is er geen bewijs voor de betrokkenheid van de mannen. Uit het politiedossier en afgeluisterde telefoongesprekken zou blijken dat Anzi betrokken was bij drugshandel en dat hij vele vijanden en conflicten had.

Verslaggever Peter Knieriem van RTV Utrecht volgt de rechtszaak vanuit de rechtbank in Utrecht en doet onder meer verslag via Twitter.








 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel