Vissers naar Brussel met handtekeningen tegen aanlandplicht

URK • Vr 26 mei 2017 | 9:51 • Vrijdag 26 mei 2017 | 9:51
Noordzeevissers gaan dinsdag in Brussel 23.000 handtekeningen tegen de aanlandplicht aanbieden. Vissers van Urk en andere visserijgemeenten zeggen door de invoering van deze Europese maatregel veel extra werk en kosten te hebben gekregen.

Volgens de actiegroep Eendracht Maakt Kracht, die de petitie opstelde, gaat het om een wanhoopspoging van de vissers. Zij denken dat de verplichting om alle gevangen vis aan wal te brengen hen op termijn brodeloos maakt. Kotters moeten worden aangepast om babyvisjes apart op te kunnen slaan en dat kost veel geld.

Volgens de vissers hebben biologen bovendien vastgesteld dat de maatregel totaal niet bijdraagt aan de instandhouding of gezondmaking van de visbestanden.

De handtekeningen worden dinsdag overhandigd aan een lid van de Europese Commissie en aan de voorzitter van de Visserijcommissie in het Europees Parlement. Rond de overhandiging vindt in Brussel een manifestatie plaats om aandacht voor de zaak te vragen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel