Gemeente vecht verdeelsleutel bijstandsuitkeringen aan

ALMERE • Vr 26 mei 2017 | 11:16 • Vrijdag 26 mei 2017 | 11:16
De gemeente Almere gaat in beroep tegen de nieuwe verdeelsleutel voor bijstandsuitkeringen van het Rijk. Eerder werd bekend dat de gemeente vanaf dit jaar 7 tot 8 miljoen euro minder krijgt. 

Om het tekort dit jaar op te lossen, wil het college van burgemeester en wethouders samenwerken met uitzendorganisaties en het UWV om meer mensen aan een baan te helpen. Als dat lukt neemt het aantal mensen dat een beroep doet op een uitkering af.

De gemeente gaat verder uitkeringen die onterecht zijn verstrekt, daadwerkelijk innen. Daarnaast kondigt de gemeente aan met plannen te komen om mensen die al lang in de bijstand zitten, daaruit te krijgen. 

De aangekondigde maatregelen zijn niet voldoende om het tekort op te lossen. De gemeente verwacht slechts 2,3 miljoen euro per jaar terug te kunnen verdienen. Daarom is besloten het nieuwe verdeelsysteem aan te vechten.

Almere kreeg vorig jaar zo'n 87 miljoen euro uit Den Haag voor inkomensondersteuning. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel