Avondvierdaagse Haven en Stad afgelast; Poort en Buiten gaan wel door

ALMERE • Ma 29 mei 2017 | 13:06 • Maandag 29 mei 2017 | 13:06
De wandel4daagses in Almere Stad en Almere Haven zijn maandagavond afgelast vanwege verwacht onweer. Dat meldt Bert Veluwenkamp van de organisatie Op Stap '94. 

Code geel
"De Koninklijke Wandelbond gaf een negatief wandeladvies. Het wordt maandagavond code geel en er wordt onweer verwacht. Dus dan is het voor ons einde oefening. We willen de kinderen niet in gevaar brengen. Tegen regen kun je je kleden, maar lopen tijdens onweer is uit den boze." 

Avond-drie-daagse
Maandagavond zouden zo'n 2.000 kinderen en ouders aan hun vierdaagse beginnen. Dat de eerste dag is afgelast betekent niet dat het hele evenement voorbij is. Dinsdagavond gaat het evenement gewoon van start. "Jammer voor ons, maar het wordt nu gewoon een driedaagse."

Tocht in Poort en Buiten gaat wel door
In Almere Buiten en Almere Poort gaat de avondvierdaagse maandagavond gewoon door. De organisatie in Poort heeft wel besloten om de 10 kilometer te schrappen. Iedereen loopt 5 kilometer waardoor kinderen minder lang onderweg zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel