Wereldrecordpoging Nuon Solar Team op testbaan RDW

LELYSTAD • Ma 29 mei 2017 | 14:12 • Maandag 29 mei 2017 | 14:12
Het Nuon Solar Team gaat een wereldrecordpoging doen op de testbaan van de RDW bij Lelystad. Op 21 juni gaat het team twaalf uur lang achter elkaar racen met de Nuna8, die rijdt op zonne-energie.

De poging begint tijdens de zonsopgang van de langste dag. Vanaf dat moment gaat de bolide volle bak racen. Het is de eerste keer dat zo'n poging wordt gedaan. Het team probeert daarom vooral een sterk wereldrecord neer te zetten.

Het is behalve een recordpoging ook een test voor het wereldkampioenschap dat in oktober in Australië wordt verreden. Er gaan drie coureurs rijden, alle drie vrouwen, die elkaar gaan afwisselen. Het team hoopt een totale afstand af te leggen van zo'n 750 kilometer. Dat komt neer op een gemiddelde van ruim 60 kilometer per uur. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het weer op die dag.

De recordpoging is niet openbaar. Wel denkt het team erover om via loting een aantal belangstellenden toe te laten. Daarover zal binnenkort meer bekend worden gemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel