"Meer ruimte laten voor verkeer in Stadstuinen Poort"

ALMERE • Ma 29 mei 2017 | 22:29 • Maandag 29 mei 2017 | 22:29
In de plannen voor de ontwikkeling van de Stadstuinen in Poort moet meer rekening worden gehouden met het verkeer. Dat vinden CDA, VVD, SP en PVV in de Almeerse gemeenteraad.
De vier partijen willen dat het bestemmingsplan verruimd wordt, zodat de gemeente waar nodig de verkeerssituatie kan aanpassen.

De fracties gaan dit donderdagavond tijdens de Politieke Markt aankaarten, wanneer het plan Stadstuinen Poort behandeld wordt. Stadstuinen is het momenteel nog grotendeels braakliggende gedeelte van Poort, waar bijvoorbeeld de topsporthal en de International School liggen.

Volgens de vier partijen kunnen er in dit gebied problemen met de doorstroming van het verkeer en de veiligheid ontstaan. Ze vinden dat de gemeente moet leren van de fouten die in de Achillesstraat, elders in Poort, zijn gemaakt. Daarom moet nu al geregeld worden dat er eventueel meer ruimte voor het verkeer kan worden vrijgemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel