Bootje afmeren in provinciale wateren mag toch weer

Flevoland 1 juni 2017
Flevolanders met een huis langs provinciale wateren mogen daar in veel gevallen toch weer een bootje afmeren. De provincie komt daarmee terug op een beslissing die ze in het verleden nam. Afmeren werd toen verboden omdat dit de doorvaart zou belemmeren en onderhoud aan de kades lastiger zou maken.

Protesten
Tegen die beslissing was veel verzet. Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder stapte zelfs naar de rechter omdat hij zijn boot achter zijn huis wilde laten liggen. 

Soepeler
Na een nieuw onderzoek komt de provincie nu tot de conclusie dat de regels best wat soepeler kunnen. Binnen de bebouwde kom mag op veel plekken weer aangemeerd worden. Buiten de bebouwde kom en in de buurt van sluizen en bruggen mag dit nog steeds niet. Het aanmeren mag verder alleen gedurende het vaarseizoen, dat loopt van 1 april tot en met 31 oktober. 
 
Vergunning
Wie zijn bootje wil afmeren, moet daar straks wel een vergunning voor aanvragen. Omdat alle regels nog moeten worden uitgewerkt is dat dit vaarseizoen nog niet nodig, zo laat de provincie weten.

Of de nieuwe regels ook betekenen dat burgemeester Aucke van der Werff zijn boot weer mag terugleggen, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder liet weten dat dit nog uitgezocht moet worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer