Student wint de Zilveren Parnassia

ALMERE • Do 1 juni 2017 | 15:56 • Donderdag 1 juni 2017 | 15:56
Tom van Heusden, een student aan de Aeres Hogeschool in Almere, heeft de Zilveren Parnassia gewonnen. Dat is een aanmoedigingsprijs voor jong talent op het gebied van natuuronderzoek en -behoud. 

Onderzoek
De student zette met zijn onderzoek naar Vals Muizenoor de plantenkennerswereld op zijn kop. Voorheen werd namelijk gedacht dat deze plantensoort alleen op Terschelling voorkwam in één bepaald vegetatietype. Van Heusdens onderzoek toonde aan dat de plant helemaal niet in dat type voorkomt maar juist in andere. Daarnaast ontdekte hij dat de plant ook op Ameland groeit. 

De onderzoeker heeft de prijs niet alleen te danken aan zijn onderzoek. Naast zijn kwaliteiten op dat vlak, kwam ook zijn ondernemerschap naar voren tijdens de schoolopdracht.

Muziek
De Almeerse student wilde eigenlijk naar het conservatorium maar door autopech miste hij zijn auditie. Hij koos daarom voor zijn 'reservestudie' Toegepaste Biologie. De prijs werd uitgereikt tijdens de Westhofflezing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel