Bezwaren tegen weg naar vliegveld verworpen

LELYSTAD • Do 1 juni 2017 | 17:38 • Donderdag 1 juni 2017 | 17:38
De nieuwe autoweg vanaf de A6 naar Lelystad Airport mag worden aangelegd. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden en bedrijven tegen het plan van de provincie afgewezen. 

De omwonenden vonden dat de provincie een gevaarlijke weg had ontworpen. Dat kwam vooral door de gelijkvloerse kruising van de nieuwe weg met de Meerkoetenweg, waar fietsers en landbouwverkeer moeten oversteken. Volgens de Raad van State zijn de zorgen onterecht omdat in het plan ook andere oplossingen mogelijk zijn. Inmiddels heeft de provincie ervoor gekozen om daar een rotonde aan te leggen.

Verder beklaagden boeren zich erover dat hun akkers minder goed bruikbaar worden omdat de nieuwe weg die doorsnijdt. De Raad van State voert aan dat de provincie heeft toegezegd dat boeren schadeloos worden gesteld.

De weg zou aanvankelijk in 2019 worden aangelegd, maar dat wordt waarschijnlijk eerder nu het Spaanse modebedrijf Inditex zijn Europese distributiecentrum gaat bouwen aan de Meerkoetenweg.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel