Tachtig deelnemers aan workshop gemeentepolitiek

Lelystad 5 juni 2017
Indra Meier wil de gemeentepolitiek in, maar ze weet helemaal niet wat ze daarvan moet verwachten. Daarom doet ze mee met een workshop van de gemeente Lelystad voor bewoners die actief willen worden in de lokale politiek.

Meier (45) is een van de tachtig Lelystedelingen die zich hebben aangemeld. De workshop is in het bijzonder bedoeld voor bewoners die maart volgend jaar mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Kandidaat
Ook Meier hoopt kandidaat te worden, maar ze weet helemaal niet hoe het er aan toegaat. “Ik woon nu 13 jaar in Lelystad, maar ik moet bekennen dat ik nooit bij een raadsvergadering ben geweest. En ook verder heb ik de gemeentepolitiek nauwelijks gevolgd.”

Maar maatschappelijk betrokken is ze wel. Zo heeft Meier in de wijkraad van de Jol gezeten en ze is begaan met mensen die in geldnood zitten. “Er is veel armoede en werkloosheid in Lelystad. Ik wil kijken of er mogelijkheden zijn om dat in de toekomst te veranderen.”

Geen plaats
De gemeente had niet zo veel aanmeldingen voor de workshop verwacht. “Dit verrast ons”, zegt coördinator Bianca Noordman. Voor belangstellenden die zich nog willen opgeven, is geen plaats meer.

De gemeente heeft volgens Noordman met opzet niet gekozen voor kant en klare cursussen. “Onze voorkeur ging uit naar een eigen opzet met een specifiek Lelystadse invulling.”

De workshop bestaat uit een middag met onder andere ontmoetingen met raadsleden. Vrijdag is de eerste bijeenkomst. Het wordt geen zware bedoening, zegt Noordman. “We houden het luchtig.”
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer