OM: moordenaar Sandra Goppel blijft in tbs-kliniek

Lelystad 2 juni 2017
De 42-jarige moordenaar van Sandra Goppel uit Lelystad moet voorlopig nog in de tbs-kliniek blijven. Dat eiste de officier van justitie vrijdag bij de rechtbank in Lelystad. De rechtbank oordeelde eerder dit jaar dat gecontroleerde resocialisatie op zijn plaats is. Dat was op advies van een psychiater.

De Lelystedeling zou dan maximaal drie maanden in de tbs-kliniek mogen blijven en allerlei praktische zaken zoals werk en woning moeten regelen tijdens zijn verloven. Dat zou dan gebeuren onder toezicht van de Reclassering. De officier van justitie ziet dat niet zitten. Zij wees erop dat er niet goed is voorbereid en dat de plannen niet uitvoerbaar zijn. De officier pleitte voor resocialisatie vanuit de kliniek.

De man stak in 1994 zijn 17-jarige vriendinnetje Sandra dood. Daarna stak hij haar in brand en begroef het lichaam. Daarvoor kreeg hij tien jaar cel plus tbs. De rechtbank dacht begin 2015 dat de man klaar was voor een volgende stap en de dwangverpleging werd afgebouwd. Hij overtrad echter de voorwaarden en zodoende werd hij teruggeplaatst. Ook werd hij opgepakt voor mishandeling en bedreiging. Daarvan werd hij uiteindelijk vrijgesproken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer