Flevolands record kersenpitspugen: 11,72 meter

ALMERE • Di 6 juni 2017 | 13:40 • Dinsdag 6 juni 2017 | 13:40
Wie spuugt het verste met een kersenpit? Daar gaat het allemaal om bij het Flevolandse kampioenschap kersenpitspugen in Almere. De wedstrijd is gehouden op tweede pinksterdag tijdens een open dag  bij het Kersenboertje in het kassengebied in Almere Buitenvaart. 

Eigenaar Patrick is trots op het evenement: "Het wereldrecord kersenpitspugen staat op 28,51 meter. Zover is er bij mij niet gespuugd maar sommige deelnemers kwamen een heel eind".

Patrick heeft  met zijn ouders altijd een rozenkwekerij in Almere gehad. Een aantal jaren geleden zijn ze overgegaan op kersen. "Het ging al langere tijd slecht in de rozenhandel en daarnaast misten we de interactie met de consument. Nu is die interactie er wel".

Vooral de interactie vindt de teler leuk aan de open dag. "Vertellen over het mooie product aan de mensen, dat vind ik prachtig", aldus de trotse eigenaar. 
De wedstrijd is gewonnen door Jurre Eilerd, hij spuugde maar liefst 11,72 meter ver. Als het aan de kersenboer ligt, komt er volgend jaar zeker weer een editie kersenpitspugen. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel