Storm: Markerwaarddijk blijft dicht

Flevoland 6 juni 2017
Voorzorgsmaatregelen vanwege harde wind
Voorzorgsmaatregelen vanwege harde wind
In verband met de storm is de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen in ieder geval tot woensdag aan het begin van de middag dicht. Dat meldt de provincie. Door de harde wind is het te gevaarlijk om over de dijk te rijden. 

Boom waait op het spoor
Ook het treinverkeer had hinder door de storm. Tussen Almere Poort en Naarden-Bussum reden dinsdagavond geen treinen omdat een boom op het spoor was gewaaid. Rond 22:30 uur waren de problemen voorbij.

Aanhangers waaien om
Elders in het land zorgde de harde wind al eerder op de dag voor problemen. Op verschillende plaatsen waaiden aanhangers van vrachtauto's om. De ANWB riep automobilisten op niet met een caravan of aanhanger de weg op te gaan.

Code geel
Het KNMI heeft dinsdag code geel afgekondigd als waarschuwing voor gevaarlijk weer. Op de Markerwaarddijk werd aan het begin van de avond officieel storm vastgesteld. Daar werd een uur lang gemiddeld windkracht 9 gemeten. De windsnelheid bedroeg op de dijk volgens Weeronline maximaal 97 km/uur.

Zware ochtendspits verwacht
In de loop van de nacht wordt het opnieuw erg onstuimig. Een nieuw gebied met buien trekt dan vanuit het noordwesten het land in. De ochtendspits woensdag is daardoor waarschijnlijk aanzienlijk drukker dan normaal.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer