Van Bemmel enige kandidaat-lijsttrekker voor D66

ALMERE • Di 6 juni 2017 | 18:44 • Dinsdag 6 juni 2017 | 18:44
D66-raadslid Martine van Bemmel is de enige kandidaat-lijsttrekker van haar partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Tot afgelopen vrijdag konden D66'ers zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap maar niemand buiten Van Bemmel heeft dat gedaan. Ook wethouder René Peeters niet. Hij was de afgelopen jaren de lokale leider van de partij.

Peeters blijft beschikbaar
De wethouder laat weten dat het tijd is voor een nieuwe jonge lijsttrekker voor D66 Almere. Hij blijft wel beschikbaar voor het wethouderschap, maar hij wil eerst afwachten wat de uitslag van de verkiezingen wordt. Tot 23 juni kunnen de leden online voor of tegen de kandidatuur van Van Bemmel stemmen. Daarna wordt duidelijk of zij de nieuwe lijsttrekker wordt.

Van Bemmel zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Ze stond ook op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met plek 28 lijkt ze niet veel kans te maken om daadwerkelijk in de Kamer te komen als D66 deelneemt in een nieuwe regering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel