Plan voor Hyperloop nog heel pril

Flevoland 7 juni 2017
Het is nog veel te vroeg om te zeggen of er in Flevoland een traject komt van de supersnelle Hyperloop One-verbinding. Volgens de provincie zijn de gesprekken heel pril.

Het Amerikaanse bedrijf Hyperloop One presenteerde dinsdag een plan om in Nederland een 428 kilometer lange verbinding aan te leggen. In een vacuümbuis reizen treintjes met een snelheid van ruim duizend kilometer per uur. Lelystad zou in het netwerk worden opgenomen.
Demissionair minister Schultz is positief over het concept. Zij wil nagaan of er een vijftien kilometer lang testtraject van de Hyperloop bij Lelystad kan worden aangelegd.

De provincie is via het ministerie op de hoogte van de plannen. Gedeputeerde Jaap Lodders staat in principe positief tegenover nieuwe technologie, maar de provincie moet eerst weten wat Hyperloop nu precies van plan is. Zo is er nog niets bekend over de eisen waaraan een testtracé moet voldoen.

Hyperloop One beslist pas later of de buisverbinding in Nederland of in een ander Europees land komt. Het bedrijf denkt dat de eerste Hyperloop al in 2021 operationeel zou kunnen zijn. Hoeveel het project kost, is onduidelijk.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer