Gemeente laat onderzoek doen naar dierenasiel

Almere 7 juni 2017
De gemeente Almere laat accountantskantoor PwC onderzoeken of negatieve berichten over de Stichting Dierenasiel Almere kloppen. Eerder dit jaar werd in de Gooi-en Eemlander gesteld dat de stichting er financieel niet goed voor staat. Dat zou volgens een oud-medewerker komen door wanprestaties van bestuursleden.

Voorwaarden
Almere heeft naar aanleiding van de berichten gesprekken gevoerd met het bestuur. Aan de hand daarvan zijn er een aantal voorwaarden gesteld waaraan de stichting moet voldoen om het contract met de gemeente voort te zetten. De gemeente betaalt al sinds 1998 de hypotheek voor het pand van het asiel.

De gemeente heeft naast het onderzoek geëist dat de statuten van de stichting worden gevolgd, zodat alles ordelijk is en het bestuur zich goed kan verantwoorden naar haar leden. Verder worden een penningmeester en kascommissie aangesteld.

Uitkomst onderzoek
Naar aanleiding van onderzoeksresultaten zal de gemeente bepalen of ze de samenwerking met het asiel voortzet. Het bestuur van het asiel heeft de negatieve berichtgeving altijd stellig ontkend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer