Verdachten mishandeling buurtpreventieteam bekenden politie

Almere 7 juni 2017
De verdachten van de mishandeling van het buurtpreventieteam in Muziekwijk, vorige maand, waren al sinds november bij de politie in beeld. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de PvdA.

Inwoners van Muziekwijk hebben bij de PvdA gemeld dat ze  zich onveilig voelen rond het station. Daar hangt een grote groep jongeren rond. Tussen november en mei was er volgens de gemeente 46 keer sprake van overlast. Het gaat om meldingen van inwoners en constateringen van de politie zelf. 

In mei raakten jongeren slaags met leden van het buurtpreventieteam. Dit gebeurde nadat de jongeren de een vrijwilligers hadden uitgescholden. Leden van het team spraken de jongeren daarop aan, waarop ze werden aangevallen. Vijf jongeren konden al snel door de politie worden opgepakt. De gemeente maakt nu bekend dat twee weken geleden nog een zesde aanhouding is verricht in verband met een mogelijke bedreiging van een lid van het buurtpreventieteam. 

Naar aanleiding van de overlast is er volgens het college een verhoogde inzet van politie en jeugdboa's. Ook vinden er huisbezoeken plaats om ouders aan te spreken op hun verantwoordelijkheid voor hun kinderen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer