advertentie

Parallelweg Schokkerringweg wordt fietspad

Noordoostpolder 11 juni 2017
De parallelweg langs de Schokkeringweg in Noordoostpolder wordt de komende maanden omgebouwd naar een fietspad. Dat betekent dat er straks langs de provinciale weg tussen Ens en Nagele geen aparte weg voor langzaam verkeer meer is.

Het werk wordt in twee delen uitgevoerd. Om te beginnen wordt vanaf maandag het deel tussen Nagele en museum Schokland aangepakt. Het asfalt wordt daar weggehaald en er komt een betonnen fietspad voor in de plaats.

Als het eerste deel klaar is, gaat de parallelweg tussen Schokland en Ens op de schop. In september moet het nieuwe fietspad helemaal klaar zijn. 

Weg werd weinig gebruikt
Dat de provincie tussen Ens en Nagele de parallelweg weghaalt, lijkt opmerkelijk. Elders in Flevoland zijn de laatste tijd immers juist extra wegen aangelegd om langzaam verkeer van de provinciale weg te halen.

Maar volgens de provincie werd de parallelweg langs de Schokkerringweg weinig gebruikt. Bovendien is de situatie volgens een woordvoerder momenteel wat onduidelijk, zodat er voor fietsers gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De huidige parallelweg is in slechte staat en voldoet volgens de provincie niet aan de normen die Flevoland voor dit soort wegen hanteert. De weg is bijvoorbeeld te smal. Om dit te verhelpen zou de provincie over een afstand van 6 kilometer grond moeten aankopen. 

Schokland
Volgens een woordvoerder is gekeken naar het gebruik van de weg en gekozen voor de veiligheid van de fietsers. Daarbij is ook meegenomen dat veel mensen tijdens een fietstocht het Werelderfgoed Schokland bezoeken.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer