advertentie

Maximumsnelheid van 80 op A6 was foutje

Almere 9 juni 2017
Een bekeuring moet je gewoon betalen
De maximumsnelheid op de parallelrijbaan van de A6 bij Almere had nooit 80 kilometer per uur moeten zijn. Dat zegt Rijkswaterstaat. Dit weekend worden de borden vervangen en mag overal 100 kilometer per uur gereden worden. 

Verwarring
De situatie op de A6 was voor veel weggebruikers verwarrend. Sinds eind vorig jaar was de maximumsnelheid op de parallelrijbaan 80 kilometer per uur terwijl op de hoofdrijbaan 100 was toegestaan. Rijkswaterstaat kreeg hier veel vragen over en zocht het uit.

Foutje
Nu blijkt dat medewerkers dachten dat de maximumsnelheid 80 moest zijn omdat dit rond Utrecht en Eindhoven ook zo is. Daarnaast mag op wegen die aansluiten op de Hogering maximaal 80 gereden worden. Omdat de afrit van de A6 op de Hogering aansluit dacht Rijkswaterstaat dat ook hier die snelheidslimiet moest gelden. Uit onderzoek van de wegbeheerder blijkt nu dat de maximum snelheid nooit 80 maar gewoon 100 had moeten zijn. 

Verkeersveiligheid
Rijkswaterstaat heeft gekeken of de verhoging van de maximale snelheid veilig is. Veel automobilisten negeren volgens de wegbeheerder de snelheidslimiet en rijden nu ook al 100. Daaruit blijkt volgens Rijkswaterstaat dat de verhoging van de maximumsnelheid geen problemen geeft. 

Boete aanvechten
Wie de afgelopen maanden een boete heeft gekregen voor een snelheidsovertreding op de parallelweg moet die volgens Rijkswaterstaat gewoon betalen. "Je moet je houden aan de snelheid die op de borden staat. Maar het staat iedereen vrij om bezwaar aan te tekenen", zegt Rijkswaterstaat. 

Werkzaamheden
Dit weekend moet het verkeer op de A6 overigens nog rekening houden met vertraging door werkzaamheden. Dat geldt voor verkeer dat vanaf de A1 richting Almere wil rijden. Vanwege asfalteringswerkzaamheden zijn er tussen de Hollandse Brug en Almere veel minder rijstroken beschikbaar dan normaal.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer