Raskatten presenteren zich op internationale show

ALMERE • Zo 11 juni 2017 | 10:22 • Zondag 11 juni 2017 | 10:22
Kattenliefhebbers konden dit weekend hun hart ophalen in Almere. Daar vond voor het eerst een internationale kattenshow plaats met meer dan dertig kattenrassen uit zes landen.

De katten lieten zich gewillig keuren op de kattenshow. Met vers gekamde staart en vacht laten de katten zich van hun beste kant zien, onder toeziend oog van hun baasjes. Hun oren, ogen, poten, staartlengte en kop werden geïnspecteerd door ervaren keurmeesters. De rest van de tijd lagen de meeste poezen onverstoorbaar te slapen in hun kennels. Daar verraadde de hoeveelheid trofeeën en vaantjes waar de mooiste katten zitten.

De dieren werden in meerdere categorieën op verschillende punten beoordeeld. Voor de eigenaren betekende de show een weerzien met vrienden uit het hele land en buitenland. Baasjes konden met hun dieren op de foto en er stonden diverse kramen met kattenspeeltjes, krabpalen en ligmandjes.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel