Miljoenen meer nodig voor Floriade

Almere 12 juni 2017
De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 kost de gemeente Almere miljoenen meer dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Hoeveel extra geld is nodig?
Momenteel houden verschillende afdelingen binnen het stadhuis zich met de Floriade bezig. Dat willen burgemeester en wethouders veranderen. Zo komt er één speciaal team dat niets anders doet dan de Floriade. Dat team zal deels bestaan uit bestaande ambtenaren van de gemeente. Dat kost 7,2 miljoen euro. Maar dat is niet voldoende. Dat team wordt versterkt door onder meer deskundigen en adviseurs. Dat kost 4,4 miljoen euro extra. Dus in totaal gaat het over 11,6 miljoen. 
 
"Verdubbeling gemeentelijke bijdrage"
Die extra miljoenen komen bovenop de 10 miljoen euro die de gemeente Almere eerder heeft gereserveerd voor het evenement. Volgens de Volggroep Floriade die uit raadsleden bestaat en de ontwikkelingen nauw volgen, is de gemeentelijke bijdrage aan het evenement dus meer dan verdubbeld. 

College van B en W vreest problemen
Het college is niet tevreden over de manier waarop de zaken nu worden geregeld. Burgemeester en wethouders beseffen dat de Floriade van groot belang is voor de stad, haar toekomst en haar imago. Als er geen speciaal team komt voor Floriade vreest het college dat het Floriadeterrein niet op tijd klaar is, dat het evenement niet gaat lopen zoals men hoopt, dat de opbrengsten te laag zullen zijn en dat er te weinig investeerders worden gevonden. Donderdag praat de gemeenteraad over dit onderwerp.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer