advertentie

Buurtbewoners voeren actie tegen bebouwing bos

Almere 12 juni 2017
Bewoners van Almere Duin maken zich zorgen om de toekomst van het nabijgelegen Kreekbos. Ze zijn bang dat het bos grotendeels verdwijnt om plaats te maken voor meer nieuwbouw. Voor sommige Almeerders was dit bos een belangrijke reden om naar Almere Duin te verhuizen. 

De bewoners wisten wel dat er zo'n 60 huizen gebouwd zouden worden in het bos, maar volgens hen staan er nu zo'n 150 woningen en een verpleeghuis gepland. Dat staat nergens zwart op wit, maar de bewoners zeggen dat ze dat van verschillende kanten hebben gehoord. Er is een handtekeningenactie gestart om de bouw tegen te gaan. Meer dan 500 bewoners hebben de petitie ondertekend. 

Amvest gaat het gebied in en rond het Kreekbos ontwikkelen. De projectontwikkelaar laat in een reactie weten dat er inderdaad gebouwd gaat worden maar dat er ook bos blijft. Met de gemeente is afgesproken dat maximaal 20% van het bos mag worden bebouwd. Volgens een woordvoerder van Amvest is dat al jaren bekend en daar moet de projectontwikkelaar zich gewoon aan houden. . 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer