advertentie

Voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging

Dronten 13 juni 2017
In Theater De Meerpaal in Dronten is volgende week woensdag een voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging. Het evenement is bedoeld voor scholieren en wordt georganiseerd door Stichting ProDronten. Zij organiseren jaarlijks ook de Meerpaaldagen

De voorlichtingsdag wordt voor de eerste keer gehouden. Er zullen ongeveer 2500 jongeren aanwezig zijn. De pubers krijgen informatie over hoe pesten te herkennen en te stoppen is. Voor hun gehoorbescherming krijgen ze herbruikbare oordoppen die ze kunnen dragen tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. 

Pesten & gehoorbeschadiging 
Het initiatief komt van de 19-jarige DJ MitchL (Mitchel de Rooy) uit Almere. Hij werd op school zelf gepest en besloot daar wat tegen te gaan doen. Daarnaast vond hij het vreemd dat bijna niemand zijn gehoor beschermt tijdens evenementen. Hij wil jongeren waarschuwen voor de gevaren die dat met zich kan meebrengen.

Feest
Naast de voorlichtingsdag wordt er op 12 augustus ook een groot verantwoord feest in het theater gegeven, met dezelfde thema's. Tijdens dat evenement zullen verschillende grote artiesten en DJ's komen optreden. 

Het is natuurlijk de bedoeling dat de scholieren daar hun gekregen oordoppen uitproberen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer