advertentie

Boete voor schieten met alarmpistool

Zeewolde 13 juni 2017
Een 29-jarige man moet van de politierechter 800 euro boete betalen omdat hij bij een ruzie op een vakantiepark in Zeewolde in het bijzijn van kinderen een alarmpistool trok en in de grond schoot. Ook deelde hij een klap uit.

De verdachte uit Diemen schoot in maart 2015 zijn zwager te hulp die het aan de stok had gekregen met een andere man. De zwager zou te hard over het recreatiepark hebben gereden.

De rechter vond het incident eigenlijk te ernstig voor een geldboete, maar ze voelde zich gebonden aan het feit dat het openbaar ministerie de verdachte in eerste instantie een transactievoorstel van 850 euro had aangeboden om de zaak af te doen. Omdat de man door geldgebrek niet binnen de termijn kon betalen, moest hij alsnog terecht staan.

De rechter legde de verdachte wel een hogere boete op dan de 600 euro die door de officier van justitie in de rechtszaal was geëist. De verdachte was niet bij de strafzaak aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft de man een nieuwe baan en durfde hij geen vrij te nemen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer