'Gemeente laat 7-jarige thuiszitter in de steek'

Almere 13 juni 2017
De gemeente Almere lijkt te zijn gestopt om zich in te spannen voor een 7-jarig jongetje dat al drie jaar zonder onderwijs thuiszit. Ondanks de belofte van onderwijswethouder Peeters dat er 'hard aan gewerkt wordt' hebben verschillende instanties al ruim een maand geen contact meer met de ouders.

Tot ergernis van de vader hoort hij niets meer van stichting Passend Onderwijs Almere en de GGD, waar een speciale functionaris naar een oplossing zou zoeken. Volgens de ouders heeft hun zoon op verschillende scholen gezeten, maar is hij snel weer weggestuurd. Het meeste recente voorstel om de jongen een middagje naar TechLab in het Spoorwegmuseum te sturen wezen de ouders af, omdat ze regulier onderwijs voor hun zoon willen. 

De jongen is een schrijnend voorbeeld van in totaal 128 jongeren die vorig schooljaar vier weken of langer thuiszaten. Wethouder Peeters gaf later desgevraagd toe niet goed op de hoogte te zijn van deze situatie. De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de problematiek rondom thuiszitters.

Passend Onderwijs Almere en de GGD willen ondanks herhaaldelijke verzoeken de afgelopen weken niet reageren op de kwestie.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer