Aeres Hogeschool krijgt 85 nieuwe studentenkamers

DRONTEN • Di 13 juni 2017 | 17:23 • Dinsdag 13 juni 2017 | 17:23
Op de Aerescampus in Dronten is begonnen met de bouw van vijftig nieuwe studentenkamers. Wethouder Nico Verlaan gaf het startsein voor de bouw en kondigde aan dat voor nog eens 35 woonruimtes een vergunning is gegeven.

Steeds meer studenten
Het aantal studenten in Dronten groeit volgens de wethouder. Voorheen had de hogeschool circa 400 inschrijvingen, dit jaar is dat opgelopen tot meer dan 700. Het totaal aantal studenten ligt daarmee rond de 2400.
Momenteel wonen veel studenten in het dorp zelf in plaats van op een campus. Dat leverde in het verleden wel eens overlast op. Door veel studentenhuizen neer te zetten wil de gemeente studenten verleiden om op dit terrein te gaan wonen. Studenten kunnen er ook voor blijven kiezen om in het centrum te gaan wonen. 

Op het terrein van de campus komen voorgefabriceerde woningen. Dat zijn huizen die in een fabriek worden gemaakt en op locatie in elkaar worden gezet. 

Startschot
De bedoeling was om een startschot te geven door middel van carbid te schieten; de burgemeester had daarvoor toestemming gegeven. Wethouder Nico Verlaan weigerde toch te knallen omdat het normaal verboden is, en hij het goede voorbeeld wilde geven. Hij gaf nu een studentikoos startsein door de bouwplaats te dopen met twee biertjes. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel