Tijdelijke toren op Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 14 juni 2017 | 10:47 • Woensdag 14 juni 2017 | 10:47
De Koninklijke Landmacht heeft vandaag een tijdelijke verkeerstoren afgeleverd bij Lelystad Airport. Die is nodig, omdat de bestaande toren vanaf september wordt verbouwd en verhoogd.

Na de verlenging van de startbaan eind dit jaar is de huidige toren niet hoog genoeg meer om het gehele luchthaventerrein te overzien. Daarom wordt de toren vanaf september met ruim elf meter verhoogd tot 22 meter.

De 43ste gemechaniseerde brigade uit Havelte bracht daarom een mobiele toren. Die wordt gewoonlijk als reserve achter de hand gehouden op het oefenterrein in de Marnewaard in Noord-Groningen.
Met twee takelwagens werd het gebouwtje op een aanhanger gezet. Die is naar een plek iets zuidelijker op de luchthaven gerede. Van daaruit is er goed zicht op het  deel van de start- en landingsbaan, dat vanaf augustus in gebruik is. Voor de bestaande toren wordt de baan dan verbreed en voorzien van nieuw asfalt. 

De tijdelijke toren blijft tot april op Lelystad Airport.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel