Verdachten liquidatie Anzi vrijgesproken

Almere 14 juni 2017
De twee mannen die werden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in 2015 van Almeerder Aziz Anzi zijn vrijgesproken. De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat niet kan worden vastgesteld dat de twee hebben bijgedragen aan de dood van Anzi.

Tegen de mannen waren celstraffen van 18 en 22 jaar geëist. De rechtbank had eerder al bepaald dat de mannen moesten worden vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. 

De Almeerder werd in september 2015 met veertien schoten om het leven gebracht op een carpoolplaats in De Meern. Volgens de rechtbank werd Aziz onder vuur genomen door een onbekend gebleven persoon. Onder de auto van het slachtoffer werd een gps-tracker gevonden.

Volgens de rechtbank is duidelijk dat een van de twee verdachten die heeft geplaatst. De andere verdachte heeft meerdere afspraken met het slachtoffer gemaakt. Maar de rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat de twee samenwerkten met de schutter en een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de liquidatie. Ook is niet duidelijk wie opdracht heeft gegeven voor de liquidatie en wat het motief is. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer