Oud-wethouder Jacobs mist politiek en wil terugkeren

Lelystad 14 juni 2017
Oud-wethouder Meta Jacobs van Lelystad wil terugkeren in de politiek. Dat zei de VVD-politica woensdagmiddag in het radioprogramma Dit is Flevoland van Omroep Flevoland. Jacobs vertelde het werk in de politiek te missen.

Extra stemmen
De VVD was bij de vorige verkiezingen de grootste partij in Lelystad. Door weer op de lijst te komen hoopt Jacobs extra stemmen binnen te slepen voor haar partij. Bij de vorige verkiezingen waaraan de politica meedeed kreeg ze zo'n 1.500 voorkeurstemmen. Volgens Jacobs komt dat neer op twee zetels in de Lelystadse gemeenteraad. 

Raadslid
De Lelystadse oud-politica zegt geen rol als wethouder of fractievoorzitter te ambiëren. Mocht Jacobs gekozen worden dan neemt ze plaats in de gemeenteraad. ''Ik heb vier jaar geleden afscheid genomen als wethouder. Dan vind ik het niet correct om op de lijst te gaan staan en niet in de raad te gaan zitten.'' aldus Jacobs. 

Meta Jacobs was sinds 1998 actief in de lokale politiek. In 2010 werd ze wethouder voor de VVD in Lelystad. Ze kreeg daar onder meer de portefeuilles WMO en maatschappelijk dienstverlening. In 2014 stond ze niet meer op de kieslijst voor de liberalen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer