Europaschool in Poort wordt opgeheven

ALMERE • Do 15 juni 2017 | 10:27 • Donderdag 15 juni 2017 | 10:27
De Europaschool voor basisonderwijs in Almere Poort wordt na het lopende schooljaar opgeheven. Dat gebeurt omdat de school de afgelopen jaren minder nieuwe leerlingen heeft gekregen dan was verwacht.

Volgens de Almeerse Scholengroep (ASG) groeide Almere Poort door de crisis minder dan voorspeld. Hierdoor moesten er op de pas geopende Europaschool veel met combinatieklassen gewerkt worden. Dat ging ten koste van de kwaliteit van het onderwijs.

ASG zegt dat de leerkrachten van de school hard hebben gewerkt aan verbeteringen. Toch bleek in gesprekken met de Inspectie voor het Onderwijs dat de kwaliteit niet voldoende was verbeterd. In het belang van de leerlingen zegt ASG daarom nu te hebben besloten om de kinderen op andere scholen onder te brengen.

De Europaschool was 9 jaar geleden één van de eerste scholen in Almere Poort. De school maakte vorig jaar nog kans om Flevolandse Cultuurschool van het jaar te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel