Late vergunning voor GROW festival wekt ergernis

Almere 15 juni 2017
Het GROW Festival op het eiland Utopia heeft donderdag een vergunning gekregen van de gemeente Almere om het feest te mogen organiseren. En dat is veel te laat, want het festival is al op 24 juni. Dat zegt Almeers omwonende Rob de Graaf, die naar de gemeentelijke ombudsman stapt met zijn klacht.

Op 24 juni staan er hiphop- en dance-acts op het eiland Utopia. Publiekstrekkers zijn Ronnie Flex, Bokoesam en de Almeerse producer Esko. Het is de tweede editie van het GROW-festival dat wordt georganiseerd om jongeren te bereiken met de Almeerse boodschap voor de Floriade van 2022, dat Almere een groene stad moet worden. Vorig jaar kwamen er zo'n 1.500 mensen op het festival af dat toen nog twee dagen duurde.

De Graaf had de vergunning voor GROW graag kritisch willen bekijken en als het nodig was bezwaar gemaakt. Hij is namelijk bang voor geluidsoverlast. "Vorig jaar ging het ook zo en toen is mij beterschap beloofd." Mocht hij bezwaar willen maken tegen de vergunning, dan heeft de gemeente zes weken de tijd om hierop te reageren. Het festival is dan al voorbij. "Dat is precies wat vorig jaar ook is gebeurd. De dienst die vergunningen regelt, werkt niet goed", zegt De Graaf. 

De gemeente heeft in een reactie laten weten dat er personeelstekort is op de betreffende afdeling. De woordvoerder zegt dat De Graaf alsnog met spoed in beroep kan gaan of een kort geding aan kan spannen als hij het ergens niet mee eens is. 

De Graaf ziet daar niks in en stapt niet naar de rechter. "Ik ben geen boze burger of zo'n 'protestfiguur'. Ik zie dat niet als mijn rol, maar hoop gewoon dat het volgend jaar wel goed gaat. Daarom heb ik ook een klacht ingediend bij de ombudsman."
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer