Verdachte oplichting hoeft voorlopig niet de cel in

LELYSTAD • Vr 16 juni 2017 | 12:01 • Vrijdag 16 juni 2017 | 12:01
Een 33-jarige Lelystedeling die wordt verdacht van grootschalige faillissementsfraude en oplichting hoeft voorlopig niet meer de cel in. De rechtbank oordeelde vrijdag dat de man de zitting in november in vrijheid mag afwachten. 

De Lelystedeling wordt er van verdacht dat hij tussen 2013 en maart dit jaar bedrijven heeft opgelicht voor honderdduizenden euro's. De bedrijven leverden onder andere fitnessapparatuur, auto's en computerapparatuur zonder daar geld voor te krijgen. Daarnaast zou de man ook iemand voor bijna een ton hebben opgelicht. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak nog en sluit niet uit dat er meer strafbare feiten naar voren komen. 

De verdachte mag van de rechtbank de komende maanden naar huis, vanwege zijn persoonlijke situatie. Zo zou de man lijden aan een posttraumatische stress stoornis die in de gevangenis erger wordt. Daarnaast dreigt hij zijn koophuis kwijt te raken en moet hij voor zijn kinderen zorgen die niet bij hun moeder kunnen wonen. 


 
 
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel