Grote drukte bij eerste open dag Floriade

Almere 17 juni 2017
De eerste open dag van de Floriade werd druk bezocht. Volgens de organisatie lieten zo'n 4.000 Almeerders zich zaterdag informeren over de plannen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 in Almere gehouden wordt. 

Veel bedrijven en organisaties presenteerden zich met duurzame en groene initiatieven. Almere wil zich profileren als Growing Green City. De Floriade draagt daar aan bij.

De meeste belangstelling ging uit naar het Floriade-eiland in het Weerwater. Belangstellenden lieten zich met een sloep overzetten en lieten zich informeren over de plannen voor het eiland. Dat gaat deel uit maken van een groter plan waarbij het vierkante Floriade-gebied opgedeeld wordt in vakken. Elk vak krijgt een letter van A tot en met Z. De planten in de vakken moeten passen bij die letters. 

Ook in het nieuwe voedselbos werden rondleidingen gegeven. Verder is er een horecapleintje waar lokale ondernemers groene en gezonde producten aanboden.

Bezoekers waren vooral benieuwd wat de plannen voor de Floriade inhouden. Dat kan zijn omdat ze uitzicht hebben op het Floriadeterrein of omdat ze bijvoorbeeld willen weten of ze hun rondje hardlopen rond het Weerwater nog kunnen blijven doen. Er zijn niet veel tegenstanders van de Floriade op het evenement afgekomen. De open dag werd gehouden aan de Sturmeyweg.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer