Autoliefhebbers genieten van oldtimers

Lelystad 18 juni 2017
Gezellige drukte dit jaar op de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Honderden klassieke auto's, vrachtwagens en motoren waren te zien op het terrein aan de Bataviahaven. Ook lag er een aantal historische reddingsvaartuigen in de haven. Het evenement is in de afgelopen 33 jaar uitgegroeid tot de grootste oldtimermeeting van de Benelux.

De organisatie had dit jaar bijna veertig voertuigen uit de periode 1890 en 1918 bij elkaar verzameld. Ook was er weer een traditionele rondrit van oldtimers die begon en eindige in de Bataviahaven. Volgens een bewoner was het dit jaar gezellig druk maar waren er wel minder auto's dan vorig jaar.

Een bijzondere attractie dit jaar was de Superbus van de in 2014 overleden astronaut en uitvinder Wubbo Ockels. Na jaren in de opslag te hebben gestaan is de elektrische bus weer eens te zien voor het publiek. De bus werd in 2010 gepresenteerd als het alternatief voor de Zuiderzeelijn. Het zou, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur, de treinverbinding naar het noorden van het land kunnen vervangen. Toch kwam het tien ton wegende ontwerp niet verder dan de testfase.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer